Retail Support Officer

Retail Support Officer

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Shimano klanten (retailers/mechaniekers van Shimano Service Centers and fietsretailers)? Ben jij degene die zorg wilt dragen voor het feit dat onze klanten uit de voeten kunnen met Shimano’s aller nieuwste technieken/producten en op een efficiënte en professionele wijze hun werkplaats inrichten?

In de rol van Retail Support Officer neem jij een project managers rol op je en draag je zorg voor alle coordinatie, planning en administratie die komt kijken bij het trainen van Shimano’s klanten en de uitrol van het Shimano Werkplaats Programma. Jij zorgt ervoor dat alles rondom de trainingen soepel verloopt en dat klanten op tijd voorzien worden van een nieuwe werkplaats. Dit door nauw samen te werken met verschillende collega's zoals Technical Representatives, Workshop officers en trainers.

Zit jij overal bovenop, sta jij sterk in je schoenen, weet jij de neuzen van alle partijen dezelfde kant op te krijgen en zorg jij ervoor dat alle trainingen en services van dezelfde hoogwaardige kwaliteit zijn? Dan is dit jouw nieuwe uitdaging!

Je zult je bezig houden met:

 • Het plannen en organiseren van trainingen in de verschillende trainingscenters (Nunspeet, Mechelen & Genk). Denk hierbij aan het samenstellen en mee helpen ontwikkelen van training programma's, inplannen van trainers, uitsturen van communicatie aan de deelnemers, het regelen van trainings materiaal, catering en certificaten.
 • Gebruikersbeheer en (promotie)communicatie van het Shimano-TEC online trainingsplatform, zowel intern als extern.
 • Het opmaken van rapportages. Denk hierbij aan het aantal deelnemers per training en de klanttevredenheid.
 • De facturatie en het managen van de beschikbare budgetten.
 • Het verder uitrollen van het Shimano Werkplaats Programma en het meedenken over de verdere ontwikkeling hiervan.
 • Proces bewaking + verbetering. Je zorgt ervoor dat collega's en externe partijen zich aan het afgesproken proces houden + afspraken nakomen. Daarnaast ben je altijd bezig met het verbeteren van processen en werkmethodes.
 • De coordinatie van merchandising.

Waar zijn we naar op zoek?

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau.
 • 3-5 jaar aantoonbare Project management ervaring.
 • Sterke communicatieve vaardigheden. Met jouw duidelijke en zelfverzekerde manier van communiceren weet jij mensen te overtuigen en aan te zetten tot actie.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Frans is een pre.
 • Goede administratieve vaardigheden + ervaring met facturatie en budgetten.
 • Affiniteit met de fietsenbranch is een pre.
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.

Wat bieden wij?

Shimano biedt een fijne, informele werkomgeving met collega's die goed samenwerken en trots zijn om voor Shimano te werken. In de pauze wordt er vaak een korte wandeling gemaakt en wordt er, door de fietsliefhebbers, na werktijd graag een rondje gefietst. Naast goede arbeidsvoorwaarden (waaronder ook een grote focus op het fysiek en mentaal welbevinden van de medewerkers door leuke activiteiten) biedt Shimano jou de kans om te werken in een verantwoordelijke functie binnen een dynamische en internationale omgeving. Samen willen we winnen en daarom hebben we een sterke focus op teamprestaties.

Location

Nunspeet

Publication date

29.03.2021

Contact person

Miranda van den Beuken

Latest Jobs
There are no jobs listed at this moment.
all jobs
Contact

Shimano Europe Group

High Tech Campus 92

5656 AE  Eindhoven 

The Netherlands

Phone: +31 (0)402 612 222

News
12-02-2016
Europees hoofdkantoor Shimano naar High Tech Campus in Eindhoven EINDHOVEN - Het Europees hoofdkantoor van Shimano wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie. Ook ...
Shimano Europe Group uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.