Dealer Support Assistant (STEPS)

Dealer Support Assistant (STEPS)

Shimano STEPS, elektronisch schakelen, uitwisselbaarheid van componenten, advies over het Shimano assortiment, prijzen, beschikbaarheid van producten, de status van orders... zomaar een greep uit de onderwerpen waar je onze dealers mee helpt.

Als Dealer Support Assistant vorm je een belangrijke schakel binnen het team van Customer Service. Je werkt vanuit het kantoor in Nunspeet waar je onze klanten telefonisch te woord staat. Je zal er vooral technische vragen beantwoorden, product advies geven en het sales- en garantie team ondersteunen. Ook beheer je één of meerdere dealerondersteunende projecten/activiteiten en zorg je er voor dat onze datasystemen accuraat ingevuld, onderhouden en zo nodig gecorrigeerd worden.

Het Customer Service team van Shimano Benelux (SBX) is verantwoordelijk voor zowel operationele sales als voor het aanbieden van technische- en garantieoplossingen. Het team bestaat uit 16 enthousiaste heren en dames, waarbij klantgerichtheid, waarde creatie en teamprestatie de drijfveren zijn van het team.

Dit met als doel om de verkoop en klanttevredenheid een extra boost te geven.

Ben jij de technische fietsliefhebber die wij zoeken?

De uitdaging

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant en beantwoordt vragen over product specificaties, je helpt bij het oplossen van technische problemen en je ondersteunt dealers bij reparaties, software updates en installatie (via telefoon of teamviewer).
 • Je bent continue bezig om je kennis up to date te houden en te verbreden als productspecialist voor de producten die Shimano Benelux verdeeld met nadruk op de Shimano e-bike componenten, zodat je je collega’s en klanten goed kunt helpen.
 • Je bent de back-up voor Sales Support, dit zodat de klant altijd en op tijd kan worden geholpen.
 • Je verwerkt klachten in ons CRM systeem, je zorgt ervoor dat deze tijdig worden opgelost en blijft in contact met de klant over de status.
 • Je bent bezig met een of meer specifieke projecten of activiteiten die betrekking hebben op dealer- of verkoopondersteuning (bijvoorbeeld: sample inventaris, afhandeling garantieclaims, garantie registratie).
 • Je zorgt voor het vullen, onderhouden, corrigeren en rapporteren van afwijkingen in onze datasystemen (bijvoorbeeld CRM, EP1 , MyShimano).
 • Je ondersteunt het SBX service- en garantieteam door gemiddeld 1 dag in de week op deze afdeling actief mee te draaien.

Welke kennis en ervaring neem je mee?

 • Je beschikt over een brede kennis van de technische componenten van Shimano en bij voorkeur over Shimano e-bike componenten.
 • Je beschikt over goede Nederlandse taalvaardigheden, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt een MBO werk- en denkniveau.
 • Je bent klant- en oplossingsgericht.
 • Je bent een teamplayer die zich flexibel kan opstellen.
 • Je bent een handige computergebruiker en hebt kennis van Office (O365 /Teams /Excel)

Wat bieden wij jou?

Shimano biedt een fijne, informele werkomgeving met collega's die goed samenwerken en trots zijn om voor Shimano te werken. In de pauze wordt er vaak een korte wandeling gemaakt en wordt er, door de fietsliefhebbers, na werktijd graag een rondje gefietst. We zijn betrokken bij diverse grote wielerevenementen en kampioenschappen, zoals Amstel Gold Race, The Ride en baan-, weg- en cyclecoss wedstrijden. Naast goede arbeidsvoorwaarden (waaronder ook een grote focus op het fysiek en mentaal welbevinden van de medewerkers door leuke activiteiten) biedt Shimano jou de kans om te werken in een verantwoordelijke functie binnen een dynamische en internationale omgeving. Samen willen we winnen en daarom hebben we een sterke focus op teamprestaties.

Location

Nunspeet

Publication date

10.11.2020

Contact person

Miranda van den Beuken

Latest Jobs
There are no jobs listed at this moment.
all jobs
Contact

Shimano Europe Group

High Tech Campus 92

5656 AE  Eindhoven 

The Netherlands

Phone: +31 (0)402 612 222

News
12-02-2016
Europees hoofdkantoor Shimano naar High Tech Campus in Eindhoven EINDHOVEN - Het Europees hoofdkantoor van Shimano wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie. Ook ...
Shimano Europe Group uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.