Dealer Support Assistant

Shimano STEPS, elektronisch schakelen, uitwisselbaarheid van componenten, advies over het Shimano assortiment, prijzen, beschikbaarheid van producten, de status van orders... zomaar een greep uit de onderwerpen waar je onze dealers mee helpt.

Als Dealer Support Assistant vorm je een belangrijke schakel binnen het team van Customer Service. Je werkt vanuit het kantoor in Nunspeet waar je onze klanten telefonisch te woord staat. Je zal er vooral technische vragen beantwoorden, product advies geven en het sales- en garantie team ondersteunen. Ook beheer je één of meerdere dealerondersteunende projecten/activiteiten en zorg je er voor dat onze datasystemen accuraat ingevuld, onderhouden en zo nodig gecorrigeerd worden. Bij dit alles komt jouw technische kennis en passie voor de fietswereld goed van pas.

Wie ben jij?

Je hebt affiniteit met de fietsbranche en je bent flexibel en gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het succes van onze organisatie. Dit betekent dat jij van scoren houdt door middel van het geven van een hoge klantenservice. Onze dealers zijn gewend om een (meer dan) goede indruk aan het contact met ons over te houden en jij bent degene die hier met plezier en energie zorg voor draagt. Je bent gewend om proactief te communiceren en jouw service combineer je met efficiëntie en snelheid. Daarnaast beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen, ben je positief kritisch en durf je beslissingen te nemen.
Maar het allerbelangrijkste: als onderdeel vanTeam Shimano ben je betrokken, loyaal en vooral trots om voor Shimano te mogen werken.

Welke kennis en ervaring neem je mee?

  • Je beschikt over een brede kennis van de technische componenten van Shimano.
  • Communiceren in Nederlands doe jij duidelijk en soepel in zowel woord als geschrift.
  • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau.
  • Je bent een handige computergebruiker.

Wat bieden wij jou?

  • Een dynamisch en groeiend bedrijf waarin je onderdeel bent van het team Shimano.
  • Een omgeving waarin de potentiele en huidige klant centraal staat.
  • Internationale werkomgeving waar een informele en sportieve werksfeer hangt.
  • Enthousiaste collega’s.
  • Een afwisselende en zelfstandige baan.
  • Naast een marktconform salaris geldt ook voor jou een interessante bonusregeling.

Our Team

Het Customer Service team van Shimano Benelux is verantwoordelijk voor zowel operationele sales als voor het aanbieden van technische- en garantieoplossingen. Het team bestaat uit 14 enthousiaste heren en dames, waarbij klantgerichtheid, waarde creatie en teamprestatie de drijfveren zijn van het team.

Naast de samenwerking op de werkvloer wordt er in de pauze vaak een korte wandeling gemaakt en wordt er, door de liefhebbers, in de zomer na werktijd graag een rondje gefietst. Verder is er natuurlijk ook betrokkenheid bij diverse grote wielerevenementen en kampioenschappen, zoals Amstel Gold Race, The Ride en baan-, weg- en cyclecoss wedstrijden. Je kunt je fietsershart dus helemaal ophalen! Daarnaast biedt Shimano de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de personeelsvereniging en worden er vanuit de sportcommissie regelmatig activiteiten georganiseerd.

Wil je meer weten over Team Shimano? Klik dan hier.

Kom jij ons team als Dealer Support Assistant versterken?

Klik dan op de 'Apply' knop om je CV en brief te uploaden.

Location

Nunspeet

Publication date

12.11.2018

Contact person

Annemarie de Rijke

Latest Jobs
There are no jobs listed at this moment.
all jobs
Contact

Shimano Europe Group

High Tech Campus 92

5656 AE  Eindhoven 

The Netherlands

Phone: +31 (0)402 612 222

News
12-02-2016
Europees hoofdkantoor Shimano naar High Tech Campus in Eindhoven EINDHOVEN - Het Europees hoofdkantoor van Shimano wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie. Ook ...
Shimano Europe Group uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.